VelaShape III

Ohlapna koža in videz pomarančne kože? Odpravite ju s pomočjo edinstvene VelaShape III terapije!

Kaj je VelaShape III?

VelaShape III je prvi in vodilni sistem z FDA certifikatom, ki omogoča neinvazivno in varno terapijo za zdravljenje celulita, zmanjšanje obsega in izboljšanje napetosti kože stegen, zadnjice, trebuha, ledvenega predela in nadlahti. VelaShape III vam omogoča, da s povprečno 3 terapijami na varen način dosežete čvrsto, mladostno in lepo oblikovano telo. VelaShape III poskrbi za vidne rezultate, ki jih dosežemo brez nelagodja in predvsem brez potrebnega okrevanja.

VelaShape III tehnologija združuje moč 4 izjemnih energij:

 1. Infrardeča svetloba segreva kožo do globine 5 mm in spodbuja mikrocirkulacijo.
 2. Bipolarna radiofrekvenca dodatno segreva podkožje do globine 15 mm, kar poveča pretok krvi in kisika in spodbuja tvorbo fibroblastov ter kolagena in elastina, kar dodatno krepi vezivno tkivo.
 3. Vakum ustvari podtlak, kar razširi kapilare v podkožju in izboljša prekrvavitev obravnavanega predela.
 4. Masažni valjčki, s pomočjo katerih se mehansko pospešuje odtekanje nakopičene medcelične tekočine skozi limfni sistem.

Sinergija 4 izjemnih energij daje izjemne rezultate, ki jih lahko opazimo kot lokalno zmanjšanje obsega obravnavanega področja, izboljšanje tonusa kože, izboljšanje videza pomarančne kože/celulita za 1 stopnjo po Nurnberger-Muller lestvici in splošno izboljšanje strukture in teksture kože.

Nurnberger – Muller lestvica za klasifikacijo celulita razvršča celulit v 4 stopnje:

STOPNJA 0: Pomarančna koža ali grudice niso vidne, ko pacient stoji, niti ob tako imenovanem pinch testu (ko kožo »uščipnemo« s prsti).
STOPNJA 1: Brez grudic, medtem ko pacient stoji ali leži, ob pinch testu s prsti pa se razkrije videz “pomarančne kože”.
STOPNJA 2: Videz pomarančne kože je viden v stoječem položaju, ne pa tudi, ko pacient leži.  
STOPNJA 3: Videz pomarančne kože je viden stoje in leže.

Prednosti VelaShape III terapije?

 • Neinvazivno.
 • Neboleče.
 • Brez okrevanja.
 • Moč 4 energij združena v eni terapiji, ki hkrati deluje na izboljšanje videza celulita, napetosti kože in zmanjšanje obsega obravnavanega področja.
 • Učinki vidni že po 1. terapiji.

Katera področja lahko obdelujemo z VelaShape III?

VelaShape III terapije za zdravljenje celulita/zmanjšanje videza pomarančne kože običajno izvajamo na spodnjem delu telesa (stegna, zadnjica, trebuh). VelaShape III terapije za zmanjšanje obsega in oblikovanje telesa pa izvajamo tudi na nadlahteh, trebuhu in ledvenem predelu.

Področja, ki jih lahko obdelujemo s pomočjo VelaShape III terapije:

 • stegna
 • zadnjica
 • ledveni predel
 • trebuh
 • nadlahti

Vela Shape III terapija – izjemni klinično dokazani rezultati

VelaShape III terapija pospešuje odtekanje nakopičene medcelične tekočine skozi limfni sistem, poveča pretok krvi in kisika in spodbuja tvorbo fibroblastov ter kolagena in elastina, kar dodatno krepi vezivno tkivo, s čimer dosežemo izboljšan videz pomarančne kože/celulita ter bolj napeto, gladko in čvrsto kožo.

Klinična testiranja kažejo na zmanjšanje obsega obravnavanih področij od 1 do več kot 7 cm in izboljšanje videza celulita za 1 stopnjo po Nurnberger-Muller lestvici klasifikacije celulita.

Znanost iz zakulisja VelaShape III tehnologije

VelaShape III tehnologija združuje moč 4 izjemnih energij. Infrardeča svetloba (IR) segreva kožo do globine 5 mm in spodbuja mikrocirkulacijo, bipolarna radiofrekvenca dodatno segreva podkožje do globine 15 mm, kar poveča pretok krvi in kisika in spodbuja tvorbo fibroblastov ter kolagena in elastina, kar krepi vezivno tkivo, vakum ustvari podtlak, kar razširi kapilare v podkožju in izboljša prekrvavitev obravnavanega predela, masažni valjčki, s pomočjo katerih se mehansko pospešuje odtekanje nakopičene medcelične tekočine skozi limfni sistem.

Kombinacija infrardeče svetlobe in vakuma skupaj z bipolarno frekvenco povzroči globoko segrevanje maščobnih celic, okoliških vezivnih tkiv ter stimulacijo kolagenskih vlaken. Najbolj učinkovito segrevanje maščobnih celic dosežemo s pomočjo močnejšega delovanja radiofrekvence. Optimalno zasnovana tehnologija omogoča sočasno delovanje energij, s čimer dosegamo hitrejše in globlje segrevanje podkožja, kar omogoča povečano cirkulacijo krvi, pospešuje limfni pretok, celični metabolizem in stimulira kolagen ter fibroblaste, kar posledično izboljša strukturo kože, ki postane bolj gladka in čvrsta.

Rezultat? Izboljšanje tonusa kože na obravnavanem področju, zmanjšanj obseg in splošno izboljšanje strukture in napetosti kože.

Kaj lahko pričakujem po VelaShape III terapiji?

Kaj lahko pričakujem po VelaShape III terapiji?

Opazno MANJ CELULITA (izboljšanje za 1 stopnjo po Nurnberger Muller lestvici), vidno IZBOLJŠAN TONUS KOŽE ter ZMANJŠAN OBSEG obravnavanih področij.

 • Izboljšanje videza celulita in tonusa, napetosti kože ter zmanjšan obseg obravnavanih področij.
 • Izboljšano cirkulacijo in pospešen limfni pretok ter celični metabolizem.
 • Spodbujeno tvorbo fibroblastov in novega kolagena, kar se kaže zlasti v bolj elastični in napeti koži.

Kako poteka VelaShape III terapija?

Toplota je osnovni mehanizem, ki omogoča izboljšanje strukture kože in videza celulita ter vpliva na izboljšanje celičnega metabolizma. Za optimalen rezultat je pomembno, da se terapije izvajajo v priporočenem časovnem intervalu (1x na 2-3 tedne) ter da se maksimalna temperatura na posameznem področju vzdržuje čimvečji del trajanja terapije. Radiofrekvenca stimulira globlje plasti dermisa, medtem ko je infrardeča svetloba bolj aktivna v zgornjih plasteh kože. Termalna »poškodba« dermisa stimulira kolagenska vlakna, ki se začno na novo tvoriti, s čimer se izboljša tonus, napetost kože. V globljih plasteh kože (dermisu) pa vpliva na
maščobne celice.
VelaShape III je prijetna terapija, ki jo večina strank občuti kot toplo masažo globokih tkiv. Parametre obdelave prilagodimo posamezniku, da lahko zagotovimo optimalen rezultat. Prijeten občutek toplote običajno »ostane na koži« še nekaj ur po terapiji. Po posvetu vam terapevtka za dosego željenega rezultata predlaga optimalen protokol obdelave ter število potrebnih ponovitev. VelaShape III tehnologija nam omogočajo izbor najprimernejšega tipa terapije, in sicer:


BODY CONTOURING, ki je specifično namenjen zmanjševanju obsega obravnavanih področij ter izboljšanju teksture in napetosti kože na področju trebuha, stegen, ledvenega predela in nadlahti.


CELLULITE za izboljšanje videza celulita. Terapijo izvajamo na vseh področij, kjer je prisoten celulit-videz pomarančne kože, zlasti na področju stegen in zadnjice.


DEEP CONTOURING, program za lokalizirano zmanjšanje maščobe na trebuhu, notranjih stegen in jahalnih hlač. Lahko se izvaja samo v kombinaciji s Cellulite programom.

Ali sem primerna kandidatka za VelaShape III terapijo?

VelaShape III ni shujševalna metoda. VelaShape III uporablja kombinacijo tehnologij za oblikovanje vašega telesa – zmanjšanje obsega na tako imenovanih kritičnih predelih, ki jih tudi z dieto in redno telesno vadbo ne morete preoblikovati. Idealen kandidat za VelaShape terapijo ima indeks telesne mase (ITM) manjši od 30 in 1. ali 2. stopnjo celulita po Nurnberger-Mullerjevi lestvici. Zdrava prehrana in telesna vadba pripomoreta k še hitrejšemu doseganju željenih rezultatov.
Ste v dilemi, ali ste primena kandidatka za VelaShape III terapijo?Rezervirajte si termin za BREZPLAČEN POSVET v Estetiki Med-Art.

Koliko VelaShape III terapij je potrebnih za vidne rezultate?

Izboljšanje videza kože je opazno že po 1-2 terapijah, za optimalne rezultate pa se priporoča 3-6 terapij. Rezultati so sicer individualno pogojeni in odvisni od začetnega stanja kože in stopnje celulita.

Kaj so bistvene prednosti VelaShape III terapije pred drugimi podobnimi terapijami?

VelaShape III je edina tehnologija, ki združuje sočasno delovanje in sinergijo 4 izjemnih tehnologij – infrardeče svetlobe, bipolarne radiofrekvence, vakuma in masažnih valjčkov. Edinstven sistemdelovanja, ki daje izjemne rezultate na izrazito varen, neinvaziven, udoben in učinkovit način, je dokazan v mnogih kliničnih študijah kot tudi preko več kot 3,5 milijona izvedenih terapij.

Kaj je celulit?

Celulit je pogosta težava, ki se po puberteti pojavi pri do 90 % žensk, ne glede na telesno težo. Celulit opazimo kot neenakomerno površino kože z vdolbinami in izboklinami in je najpogosteje viden na področju stegen, zadnjice in trebuha.

Zakaj nastane celulit?

Vzroki za nastanek celulita so različni. Nastane lahko zaradi motenj v presnovi, nepravilne prehrane in načina življenja, pri ženskah pa je pogostejši tudi zaradi razlike v strukturi kože. Pomembni so genetski vplivi in delovanje hormonov, na nastanek pa vplivajo še spremembe vezivnega tkiva v medceličnem prostoru, mikrocirkulacija in različna vnetja. Na pojav celulita sicer v največji meri vplivajo hormoni, med njimi je na prvem mestu ženski spolni hormon estrogen, poleg tega ne smemo zanemariti še inzulina, adrenalina, prolaktina in hormonov ščitnice.

Pomemben vpliv imajo tudi geni in tipi razporeditve podkožne maščobe. Celulit je hkrati odvisen od nagnjenosti k zastoju limfnega obtoka. Današnji hiter in stresni način življenja povzroča porast stresnih hormonov, ki so prav tako povezani z nastankom celulita. Seveda ne moremo mimo še enega vpliva, časa, saj se celulit z leti poslabša, ker koža izgublja svojo elastičnost. Na stanje negativno vplivajo še povišanje telesne teže v času nosečnosti, pri neaktivnem načinu življenja ipd.
Celulit, neravno površino kože, povzročajo vezivni trakovi, s katerimi je koža pripeta na podkožje in med katerimi se nahajajo maščobne celice. Povečanje le-teh, zastoj mikrocirkulacije, spremembe v vezivnem tkivu med maščobnimi celicami in vnetja povzročijo pritisk na kožo od spodaj, medtem ko dolgi vezivni trakovi vlečejo navzdol. Slednje povzroči pojav izboklin in vdrtin na površini kože.

Metode, s katerimi lahko izboljšamo stopnjo celulita

Čeprav nekatere dejavnike razvoja celulita poznamo, osnovni vzrok nastanka ni pojasnjen, zato tudi ne obstaja terapija, ki bi ga popolnoma in za vedno odpravila. Osnova je sprememba sedečega življenjskega stila in normalizacija telesne teže, na trgu pa najdemo številne ponudnike masaž in krem, ki obljubljajo nemogoče. Pri izbiri metode se moramo zavedati, da se celulita trajno popolnoma odstraniti ne da, vendar pa obstajajo načini, s katerimi lahko za določeno časovno obdobje uspešno znižamo stopnjo celulita.

Kako vam v boju proti celulitu lahko pomaga VelaShape III tehnologija?

S kombinacijo infrardeče svetlobe, radiofrekvenčne energije in vakuuma povzročamo globoko segrevanje maščobnih celic, vezivnega tkiva, ki se nahaja okoli celic, in kolagenskih vlaken v koži. Učinkovito segrevanje skupaj z vakuumom stimulira rast novega in boljšega kolagena ter elastina, zato rezultate terapij vidimo v zmanjšani ohlapnosti kože, manjšemu obsegu telesa in v splošnem izboljšanju strukture kože ter njene površine.

Zadovoljevanje varnostnih standardov in certifikati VelaShape III tehnologije

VelaShape je bila prva tehnologija z FDA certifikatom, ki potrjuje učinkovitost pri zmanjšanju celulita in ima tudi CE certifikat za oblikovanje telesa. VelaShape tehnologija zadovoljuje najvišje varnostne standarde Direktiva Sveta 93/42/EGS z dne 14. junija 1993 o medicinskih pripomočkih.

Bi želeli priti na brezplačen posvet v zvezi z VelaShape terapijo?

V Estetiki Med-Art vam z znanjem, najboljšimi tehnologijami in s celovitimi informacijami pomagamo na poti do željenih rezultatov.

Naročite se na posvet