Nekirurški lifting (Pelleve)

Nekirurški lifting je zelo nežna, neinvazivna metoda za pomlajevanje kože na obrazu, dekolteju in vratu. Prvi učinki – napeta koža in zglajene gube – so vidni takoj po posegu, v popolnosti pa se pokažejo šele čez 1 do 3 mesecev.

Uporaba nekirurškega liftinga

Pelleve je primeren za vse tipe kože, moške in ženske vseh starosti. Glajenje kože poteka z radiofrekvenčno metodo, ki temelji na nebolečem in varnem segrevanju globljih plasti kože. Uporablja se pri:

  • odpravljanju in glajenju gub,
  • odpravljanju ohlapnosti, koža postane ponovno napeta in elastična,
  • izboljšanju stanja kože, nagnjene k aknam.

Kako poteka poseg?

Pred odločitvijo za poseg priporočamo pregled v ambulanti z našimi strokovnjaki, ki vam bodo svetovali o najbolj primernem posegu, prilagojenemu vaši koži in željam. Kontakt >>

Bistvo nekirurškega liftinga je segrevanje podkožnega tkiva. Zaradi dovajanja toplote se začne tvoriti kolagen in nekoliko odplavljati medcelična tekočina, ki se izloči preko limfe. Ko se začne koža ohlajati, se vlakna skrčijo, zato se koži povrneta napetost in gladkost, obrvi se dvignejo, ohlapnost izgine, dobre rezultate pa dosegamo tudi pri osebah, ki imajo težave s podbradkom.

Poseg je povsem neinvaziven, zaradi česar ga lahko izvajamo tudi na najbolj občutljivih obraznih predelih, kot so oči.

Po postopku ni potreben počitek, takoj se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom.

Koliko časa so vidni učinki?

Učinki so vidni takoj po tretmaju, v popolnosti pa se pokažejo v obdobju 1 do 3 mesecev in trajajo nekaj let, kar zavisi od posameznika. Glede na starost in poškodbe kože pa vam strokovnjak svetuje glede morebitnih ponovitev.

Za boljši končni rezultat je metodo priporočljivo kombinirati z drugimi pomlajevalnimi postopki, kot so botulin toksin, hialuronska kislina in podobno.

Stranski učinki

Metoda pelleve praviloma nima stranskih učinkov, kot so modrice, krvavitve ali brazgotine, saj se tkivo med posegom ne poškoduje. Takoj po posegu se lahko pojavi rdečica, ki pa običajno izgine v 24 urah.

V primeru težav vam priskočimo na pomoč, zato nam sporočite, če bi zaznali kakšne neželene učinke. 

Bi želeli posvet z našimi strokovnjaki?

Naročite se na posvet