Ultherapy – nekirurški lifting

Ultherapy – nekirurški lifting obraza in vratu ter glajenje gub dekolteja

Ultherapy je NAJNOVEJŠA metoda pomlajevanja obraza z napravo Ulthera, mikrofokusiranim ultrazvokom. Je 30 – 60 minut trajajoča terapija, ki ponovno obnovi elastičnost vaše kože in vezivnega tkiva, temelji pa na naravnem procesu regeneracije kože.

Ultherapy je metoda za nekirurški lifting obraza, vratu in glajenje gub dekolteja, potrjena s strani ameriške agencije FDA. Na voljo je le v dveh centrih v Sloveniji, eden izmed dveh je Estetika Medart, kjer se zavedamo, da je potrebno nuditi le najboljše – najboljše tehnologije in najboljše strokovnjake!

Kako se Ultherapy razlikuje od drugih postopkov?

Ultherapy je edini postopek, ki za pomlajevanje kože uporablja neinvaziven fokusiran ultrazvok, pri katerem hkrati z isto sondo vizualiziramo območje delovanja nastavka v koži in podkožni strukturi, slednja področja so bila nekoč dostopna izključno s kirurškim liftingom.

Kako deluje Ultherapy?

Ulthera je neinvaziven, mikrofokusiran ultrazvok z vizualizacijo, pri katerem z isto sondo hkrati delujemo na kožo in podkožje. Ultrazvočni nastavki na različnih globinah fokusirano segrejejo majhen volumen kože, kar povzroči krčenje kolagena in spodbudi novotvorbo kolagena.

  • Najgloblje (4,5 mm) delujoč nastavek deluje na aponevrozo, ki se skrči in povzroči učinke liftinga čela, lic, podbradka ali vratu.
  • Drugi nastavek (3 mm pod površino kože) zmanjša maščobno tkivo, ki se nahaja na spodnjem delu lic in podbradku.
  • Najbolj plitvo delujoč nastavek (1,5 mm) deluje na globlji del kože – usnjico, kar vpliva na glajenje drobnih gub na zgornji ustnici, v okolici oči, lic, čela.

Kako poteka poseg?

S črtalom označimo anatomska področja, nato izbrani del kože namažemo z ultrazvočnim gelom, kamor položimo ultrazvočni nastavek – na monitorju vidimo ultrazvočno sliko kože in podkožja s področjem, kjer bomo opravili terapijo. Z uporabo mikrofokusiranega ultrazavoka na področjih s tanko kožo uporabimo nastavke s površinskim delovanjem, lica in podbradek pa z najglobjim nastavkom in delovanjem. Energija fokusiranega ultrazvoka v določeni globini kože ali podkožja povzroči majhna območja intenzivnega pregrevanja, kar zaznamo kot prehoden občutek toplote. Ker je prag bolečine pri vsakem človeku drugačen, je tudi občutek »bolečine« pri terapiji z Ulthero lahko precej različen, a ga je moč ublažiti z različnimi pristopi.

Rezultat?

Že z eno samo terapijo, po posegu vaša koža postane postopoma bolj napeta, maščobno tkivo podkožja pa se postopoma nekoliko zmanjša, kar daje popolnoma naravni učinek pomlajene kože obraza in vratu. Gre za tako imenovani učinek liftinga brez kirurškega posega. Takoj po posegu je zaradi krčenja struktur kože viden prvi učinek pomlajevanja kože, predvsem kot lifting in učvrstitev ohlapne kože. Obenem Ultherapy sproži proces obnavljanja tonusa kože, glajenja gub in tvorbe novega kolagena, da je končni in želeni učinek viden v 3 do 6 mesecih po posegu.

Koliko terapij je potrebnih in koliko časa traja terapija?

Potrebna le 1 terapija, ki običajno traja od 30 do 60 minut.

Za koga je primerna terapija Ultherapy?

Terapija Ultherapy je primerna za vse, ki imajo tonus kože zmanjšan, da je ta videti manj napeta. Spuščene obrvi in zmanjšan tonus na vekah sta eden od prvih znakov staranja kože. Ultherapy ni nadomestilo za kirurški poseg, temveč izjemno učinkovita alternativna metoda pri vseh, ki si ne želijo bolj invazivnih postopkov pomlajevanja kože obraza in vratu.

Okrevanje

Ker gre za nekirurški poseg, okrevanje ni potrebno in po postopku lahko nadaljujete s svojimi opravki. Po opravljenem postopku ni bolečine, v redkih primerih je občutiti blažjo toploto na območju terapije, ki v nekaj urah mine, izjemno redko je koža nekaj dni blago otečena. Nekaj tednov je lahko koža nekoliko občutljiva na globok pritisk, lahko se pojavi občutek občasnega zbadanja.

Učinek

Prvi učinek je viden takoj po posegu, končni učinek pa se izrazi v treh mesecih (obdobje, ki je potrebno za novotvorbo kolagena in zmanjšanje volumna maščobnega tkiva) in traja nekaj let oziroma odvisno od posameznika in stanja kože.

Stranski učinki

Metoda Ultherapy praviloma nima stranskih učinkov, kot so modrice, krvavitve ali brazgotine, saj gre za neinvaziven in nekirurški poseg, tkivo se med posegom ne poškoduje. Takoj po posegu se lahko pojavi rdečica, ki pa običajno izgine v 24 urah. V primeru težav vam vedno priskočimo na pomoč, zato nam sporočite, če bi zaznali kakšne neželene učinke.

Bi želeli posvet z našimi strokovnjaki?

Naročite se na posvet