Dermalna polnila

Koža s staranjem in izpostavljenostjo škodljivim dejavnikom izgublja naravno vlažilno snov imenovano hialuronska kislina, ki je prisotna v vsem telesu. Z uporabo dermalnih polnil ali filerjev, koži na naraven, učinkovit in varen način povrnemo volumen, elastičnost in mladosten videz.

Uporaba dermalnih polnil

Primerna je tako za ženske kot moške, ki želijo:

  • omilitev statičnih gub (najbolj moteče so običajno nazolabialne, glabelarne, marionetne gube, horizontalne gube načelu ter ob očesnih kotičkih);
  • oblikovanje ali povečanje  ustnic;
  • oblikovanje ali povečanje lic;
  • povečanje brade;
  • poudarjanje spodnje čeljusti pri moških;
  • oblikovanje nosu (korekcija nosne grbe, kriv nosni hrbet);
  • zapolnitev nepravilnosti obraza, prirojenih ali nastalih kot posledica staranja (npr.  povešenje kože, atrofija mehkih tkiv ipd.).

V našem centru uporabljamo dermalna polnila svetovno priznanih znamk, ki so se izkazala kot izredno varna in učinkovita. Več konkretnih informacij o omenjenih polnilih nas lahko kontaktirate. Preden se odločite za dermalna polnila, priporočamo pregled in posvet s strokovnjakom v naši ambulanti, ki vam bo na podlagi vaših želja svetoval najprimernejši poseg. Seznanil vas bo s pričakovanimi rezultati, podrobnostmi posega in pravilnim ravnanjem pred in po njem. Kontakt >>

Poseg traja v povprečju 30 do 60 minut. Ker je injiciranje dermalnega polnila lahko boleče, področja najprej omrtvimo z uporabo anestetične kreme ali lokalnim anestetikom. Po ustrezni pripravi nato s sterilno tehniko izvedemo injiciranje polnila v dele obraza, kjer si želimo korekcije.

Po posegu hladite področje, kjer je bilo vbrizgano polnilo. S tem se zmanjša možnost nastanka oteklin in podplutb. Za čim boljše rezultate morate upoštevati navodila, ki jih dobite ob koncu postopka.

Koliko časa so vidni učinki?

Trajanje učinkov je različno, odvisno od vrste uporabljenega polnila. Vsaka znamka polnil ima več preparatov, ki se razlikujejo po indikacijah in lastnostih (gostoti). Vrsto preparata  izberemo na podlagi tega, kako globoka je guba, od tega pa zavisi tudi obstojnost, ki je običajno med 6 in 12 meseci, pri najgostejših preparatih, ki jih uporabljamo za oblikovanje kontur obraza (lic, brade, spodnje čeljusti), pa celo do 18 mesecev.
Trajanje učinka je poleg tega odvisno tudi od strukture kože, načina življenja, starosti, mesta vnosa in tehnike vbrizgavanja.

Stranski učinki

Najpogostejši stranski učinki injiciranja so podplutbe in oteklina, ki pa so kratkotrajni. Takoj po posegu mesta hladimo, da bi se izognili takim težavam. Redko se pojavijo trdovratnejše zatrdline in vozliči, ki so posledica kapsule.

V našem centru uporabljamo dermalna polnila, ki so začasna, razgradljiva ter le redko povzročajo komplikacije.

Stranski učinki so redki, njihova pogostost pa seveda povezana tudi s strokovnostjo osebe, ki injiciranje izvaja.

V primeru težav vam priskočimo na pomoč, zato nam sporočite, če bi zaznali kakšne neželene učinke.

Kdaj odsvetujemo uporabo dermalnih polnil?

Učikovina, ki jo uporabljamo je naravna substanca, zato je telo ne zavrača, odsvetuje pa se uporaba pri nosečnicah in doječih materah.

Zaradi večje verjetnosti krvavitve in s tem podplutb teden dni pred obiskom odsvetujemo uživanje zdravil z acetilsalicilno kislino, nesteroidnih antireumatikov, vitamina E ter zeliščnih preparatov, ki vsebujejo ginko.

Preden se odločimo za poseg, vas skrbno pregledamo in se z vam pogovorimo o vseh morebitnih zadržkih.

 

Prej in potem slike

povecanje-ustnic-prej-potem

foto zgoraj: povečanje ustnic s polnilom

Hialuronska-kislina_celo

Hialuronska-kislina_usta

Hialuronska-kislina_usta_2

Hialuronska-kislina_usta_4

odprava-podocnjakov-prej-ESTETIKA-MEDARTIS

 

 

Bi želeli posvet z našimi strokovnjaki?

Naročite se na posvet