Lasersko odstranjevanje dlak

Prekomerna telesna poraščenost je pogosta nadloga, ki se pojavlja tako pri ženskah kot moških. Večinoma predstavlja le kozmetično težavo, vendar je predvsem pri ženskah lahko tudi posledica hormonskih nepravilnosti. Zlasti pri poraščenosti obraza ali hrbta se lahko pojavi stiska in negativen vpliv na posameznikovo samopodobo.

Uporaba laserskega odstranjevanja dlak

Z laserjem skozi več ponovitev trajno odstranite dlake na katerem koli delu telesa razen okoli oči. Metoda je uspešna tudi na večji površini telesa, saj lasersko odstranjevanje dlak odstrani dlake na hiter način. Primerna je za moške in ženske vseh starosti in vseh tipov kože, vendar se je izkazala za bolj učinkovito, kadar so dlake temne in močnejše, koža pa svetlejšega tena. Lasersko odstranjevanje dlak dosega slabe rezultate pri svetlih in puhastih dlakah.

Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak?

Za varen in uspešen poseg je potrebno slediti navodilom, ki vam jih posreduje strokovnjak pred opravljanjem postopka. Pred izvajanjem posega se z vami pogovorimo in vas opozorimo, na kar je potrebno paziti.

lasersko odstranjevanje dlak

Laser deluje na žive dele dlačnega mešička (folikla), ki skrbi za tvorbo in obnovo korena dlake. Laserski žarek določene valovne dolžine prodre skozi kožo in se absorbira v pigmentu dlak (melaninu). Pri tem se sprošča toplotna energija, ki postopno uniči koren dlake.

Koliko časa so vidni učinki?

Rastni cikel dlak po telesu je različen. Kako učinkovito odstranimo dlako, je odvisno prav od tega, v kakšnem rastnem ciklu je. Če je dlaka med posegom v tako imenovani aktivni fazi, jo lahko uničimo. Če pa je v fazi mirovanja, bo v 1 do 3 mesecih (odvisno od predela), ponovno zrasla.

Da bi se znebili vseh dlak, je zato potrebno postopek večkrat ponoviti. Za optimalen in dolgotrajen učinek je zato običajno potrebnih 5 do 7 ponovitev.

Bi želeli posvet z našimi strokovnjaki?

Naročite se na posvet