Lasersko odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak je učinkovit poseg za odpravljanje prekomerne telesne poraščenosti. Nadloga, ki pogosto prizadene tako ženske kot moške, je večinoma težava kozmetične narave, zlasti pri ženskah pa se lahko pojavi tudi zaradi hormonskih nepravilnosti. Negativno lahko vpliva na posameznikovo počutje in samopodobo, še posebej, kadar govorimo o poraščenosti hrbta ali obraza.

Uporaba laserskega odstranjevanja dlak

Z laserjem skozi več ponovitev trajno odstranimo dlake na katerem koli delu telesa razen okoli oči. Metoda je uspešna tudi na večji površini telesa, saj lasersko odstranjevanje dlak odstrani dlake na hiter in učinkovit način. Primerna je tako za moške kot za ženske vseh starosti in vseh tipov kože, vendar se je izkazala za bolj učinkovito, kadar so dlake temne in močnejše, koža pa svetlejšega tena. Tovrstno odstranjevanje dlak dosega slabše rezultate pri svetlih in puhastih dlakah. Seveda pa to ne pomeni, da je lasersko odstranjevanje dlak na takem tipu dlak povsem neučinkovito. Tudi za ta tip dlak se lahko učinkovito uporabi in doseže dobre rezultate.

Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak?

Za varen in uspešen poseg je potrebno slediti navodilom, ki vam jih posreduje strokovnjak pred opravljanjem postopka. Pred izvajanjem posega se z vami pogovorimo in vas opozorimo, na kar je potrebno paziti.

lasersko odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak vpliva na žive dele folikla oziroma dlačnega mešička. Ta sicer skrbi za nastajanje in obnovo dlačnega korena. Laserski žarek z določeno valovno dolžino prodre skozi kožo in se vpija v melaninu oziroma pigmentu dlak. Pri tem procesu pride do sproščanja toplotne energije, ta pa koren dlake postopno uniči. Na ta način se dolgoročno onemogoči nadaljnja rast dlak na območju kože, kjer je bil izveden laserski poseg. S pomočjo več ponovitev se izjemno učinkovito skoraj popolnoma odstrani dlake na območju posega, zato to predstavlja enega najbolj učinkovitih tovrstnih posegov.

Koliko časa so vidni učinki?

Lasersko odstranjevanje dlak je izjemno učinkovit poseg, ki dlake odstrani temeljito in dolgoročno. Vendar pa je za popolno zadovoljstvo potrebnih več ponovitev. Zakaj? Dlake po telesu so v različnih rastnih ciklih. Kako učinkovito odstranimo dlako, je odvisno prav od tega, v kakšnem rastnem ciklu je. Najlažje jo uničimo, če je med posegom v aktivni fazi. Če je v fazi mirovanja, pa bo v enem do treh mesecev, odvisno od predela, zrasla nazaj.

Postopek je treba z namenom, da bi se znebili vseh dlak, večkrat ponoviti. Da je učinek dolgotrajen in čim optimalnejši, je običajno potrebnih od pet do sedem ponovitev. Za učinkovito lasersko odstranjevanje dlak si boste torej morali vzeti nekaj časa, vendar boste s končnim rezultatom izjemno zadovoljni.

Bi želeli posvet z našimi strokovnjaki?

Naročite se na posvet