Lasersko odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak je učinkovit poseg za odpravljanje prekomerne telesne poraščenosti, ki je pogosta nadloga, ki se pojavlja tako pri ženskah kot moških. Večinoma predstavlja le kozmetično težavo, vendar je predvsem pri ženskah lahko tudi posledica hormonskih nepravilnosti. Zlasti pri poraščenosti obraza ali hrbta se lahko pojavi stiska in negativen vpliv na posameznikovo samopodobo.

Uporaba laserskega odstranjevanja dlak

Z laserjem skozi več ponovitev trajno odstranimo dlake na katerem koli delu telesa razen okoli oči. Metoda je uspešna tudi na večji površini telesa, saj lasersko odstranjevanje dlak odstrani dlake na hiter in učinkovit način. Primerna je tako za moške kot za ženske vseh starosti in vseh tipov kože, vendar se je izkazala za bolj učinkovito, kadar so dlake temne in močnejše, koža pa svetlejšega tena. Tovrstno odstranjevanje dlak dosega slabše rezultate pri svetlih in puhastih dlakah. Seveda pa to ne pomeni, da je lasersko odstranjevanje dlak na takem tipu dlak povsem neučinkovito. Tudi za ta tip dlak se lahko učinkovito uporabi in doseže dobre rezultate.

Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak?

Za varen in uspešen poseg je potrebno slediti navodilom, ki vam jih posreduje strokovnjak pred opravljanjem postopka. Pred izvajanjem posega se z vami pogovorimo in vas opozorimo, na kar je potrebno paziti.

lasersko odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak deluje na žive dele dlačnega mešička (folikla), ki skrbi za tvorbo in obnovo korena dlake. Laserski žarek določene valovne dolžine prodre skozi kožo in se absorbira v pigmentu dlak (melaninu). Pri tem se sprošča toplotna energija, ki postopno uniči koren dlake. Na ta način se dolgoročno onemogoči nadaljnja rast dlak na območju kože, kjer je bil izveden laserski poseg. S pomočjo večih ponovitev se izjemno učinkovito skoraj popolnoma odstrani dlake na območju posega, zato to predstavlja enega najbolj učinkovitih tovrstnih posegov.

Koliko časa so vidni učinki?

Lasersko odstranjevanje dlak je izjemno učinkovit poseg, ki dlake odstrani temeljito in dolgoročno. Vendar pa je za popolno zadovoljstvo potrebnih več ponovitev. Zakaj? Rastni cikel dlak po telesu je različen. Kako učinkovito odstranimo dlako, je odvisno prav od tega, v kakšnem rastnem ciklu je. Če je dlaka med posegom v tako imenovani aktivni fazi, jo lahko uničimo. Če pa je v fazi mirovanja, bo v 1 do 3 mesecih (odvisno od predela), ponovno zrasla.

Da bi se znebili vseh dlak, je zato potrebno postopek večkrat ponoviti. Za optimalen in dolgotrajen učinek je zato običajno potrebnih 5 do 7 ponovitev. Za učinkovito lasersko odstranjevanje dlak si boste toraj morali vzeti nekaj časa, vendar boste s končnim rezultatom izjemno zadovoljni.

Bi želeli posvet z našimi strokovnjaki?

Naročite se na posvet