SkinPen

SkinPen je prva in edina naprava na trgu za izvajanje medicinskega microneedlinga, odobrena s strani ameriške FDA, s C.E. znakom in I.S.O. certifikatom. 

SkinPen klinično dokazano zmanjša vidnost brazgotin, nastalih od aken ter:

–  omili mimične gubice
–  odpravlja pigmentne madeže in melazmo
–  izboljšuje čvrstost in elastičnost kože
–  gladi neenakomerno površino kože
–  izboljšuje videz brazgotin in strij

Kako deluje SkinPen?

Naprava SkinPen povzroča nadzorovane mikropoškodbe, ki spodbujajo naravni proces celjenja, obenem pa minimizira celične poškodbe. S procesom celjenja se spodbudi fibroblaste, posledično se poveča in pospeši sinteza kolagena  Rezultat je učinkovito preoblikovanje morebitnega brazgotinskega tkiva, neinvazivno pomlajevanje, obenem pa ohranitev celotne strukture vaše kože.

Z le tremi (včasih priporočljivo večimi) neinvazivnimi in cenovno ugodnimi posegi v razmiku 30 dni lahko svoj videz izboljšate za šest mesecev po vašem zadnjem posegu in pridobite samozavest, ki jo daje lepa in zdrava koža.

•  Ali SkinPen terapija boli? Terapija je prijetna, saj za omilitev potencialne bolečine predhodno nanesemo anestetično kremo.

•  Kratek čas posega. Sam poseg običajno traja približno 30 minut. 

•  Rahlo zbadanje. Večina pacientov poroča, da med posegom občutijo le rahle vibracije SkinPena.

•  Minimalni stranski učinki po posegu. Koža bo takoj po posegu rahlo roza do rdeča, podobno kot pri blagi do zmerni sončni opeklini. Poleg tega so bili najpogostejši stranski učinki oziroma odzivi na poseg suhost, hrapavost kože, napetost, pordelost, srbenje, luščenje, nelagodje, občutljivost in pekoč občutek. Vsi sčasoma izzvenijo, brez nadaljnjih zapletov. 

•  Pomirjujoča nega po posegu. Po SkinPen terapiji se nanese Skinfuse®️ LIFT, čisti, necitotoksični hidrogel, ki se uporablja za preprečevanje izsušitve kože po posegu.

Pogosto zastavljena vprašanja

Je poseg primeren zame?

SkinPen je za razliko od nekaterih drugih podobnih posegov klinično dokazan za učinkovitega pri ženskah in moških, z različno barvo kože – od svetle do zelo temne.

Kako deluje?

SkinPen ustvari na stotine do tisoče “mikro” kožnih zbodov na sekundo, z namenom, da stimulira naravni proces celjenja ran na koži – vnetje, razraščanje in preoblikovanje – za hitro preoblikovanje tkiva, ne da bi pri tem nastalo brazgotinsko tkivo. 

Ali je poseg varen?

Da, že v sami zasnovi. Sterilni vložek za igle SkinPen, je namenjen enkratni uporabi, je izdelan z upoštevanjem varnosti. SkinPen obkroža tudi lasten BioSheath, ki preprečuje navzkrižne kontaminacije med postopki. Zato je SkinPen postopek popolnoma varen in brez možnosti kakršnegakoli prenosa tkiv in tekočin prejšnjega postopka.

Pred posegom:

  • 3 dni pred posegom se izogibajte nanosu pripravkov, ki vsebujejo retinol, AHA/BHA kislin.
  • se ne izpostavljajte soncu
  • na dan posega ne nanašate ličil

Po posegu:

Koža bo takoj po posegu rahlo roza do rdeča, podobno kot pri blagi do zmerni sončni opeklini. Poleg tega so bili najpogostejši stranski učinki oziroma odzivi na poseg suhost, hrapavost kože, napetost, pordelost, srbenje, luščenje, nelagodje, občutljivost in pekoč občutek. Vsi sčasoma izzvenijo, brez nadaljnjih zapletov.


Bi želeli posvet z našimi strokovnjaki?

Naročite se na brezplačen posvet