Lifting z nitkami

Kaj je lifting z nitkami Silhouette Soft®?

Lifting z nitkami Silhouette Soft® je nekirurški, minimalno invaziven postopek za dvig povešene kože obraza in vratu. Rezultat je naraven pomlajen videz, ki je viden takoj.

Kako poteka lifting obraza in vratu z nitkami Silhouette Soft®?

Postopek poteka ambulantno, v lokalni anesteziji, in je praktično neboleč. Zdravnik s tanko iglo napelje nitke pod kožo in jih nato z rahlim pritiskom povleče v zaželeno obliko. Poseg traja okrog pol ure, odvisno od števila uporabljenih nitk.

Nitke so iz materiala, ki spodbuja tvorbo kolagena. V 18-24 mesecih se nitke popolnoma razgradijo, vendar je učinek zaradi novega kolagena viden tudi še po tem, ko se nitke razgradijo.

Kako deluje lifting obraza z nitkami Silhouette Soft®?

Pri tem postopku z enim posegom dosežemo dva učinka:

  • Učinek liftinga je viden takoj.
  • Učinek regeneracije kolagena se razvije postopoma.

Rezutat obeh učinkov je popolnoma naraven, pomlajen videz.

Katere so prednosti liftinga obraza z nitkami Silhouette Soft®?

  • Takojšnji učinek dviga obraza
  • Postopno nadomeščanje telesu lastnega izgubljenega kolagena
  • Material se popolnoma resorbira
  • Nekururški, minimalno invazivni postopek liftinga obraza
  • Hitro okrevanje
  • Popolnoma naraven rezultat

Kako naj vem, ali je lifting z nitkami primeren zame?

Lifting z nitkami je primeren za ženske in moške z blagim do zmernim povešenjem kože obraza in vratu, načeloma med 40. in 65. letom starosti. Če si lahko kožo na spodnjem delu obraza ali na vratu s prsti dvignete za en centimeter, je ta postopek morda primeren za vas. Pri ljudeh z veliko odvečne kože ga odsvetujemo, saj učinek pri njih ni zadovoljiv.

Pred liftingom obraza se posvetujete z našo zdravnico, usposobljeno za lifting obraza z nitkami Silhouette Soft®. Zdravnica vam bo svetovala, ali je postopek primeren za vas, in kakšen rezultat lahko pričakujete. Svetovala vam bo tudi o morebitnih drugih postopkih, s katerimi lahko učinek še izboljšate.

Iz česa je nitka Silhouette soft®?

Gavna sestavina nitk Silhouette Soft® je polimer mlečne kisline (ang. polylactic acid, PLA). Ta snov se že vrsto let uporablja v medicini in farmaciji. Uporablja se za izdelavo resorbilnih šivov (šivov, ki se sami razgradijo), pri ortopedskih vijakih in sponkah ter v tkivnem inženiringu.

Nitke Silhouette Soft® izdelujejo v Združenih državah Amerike, kjer so jih razvili znanstveniki s področja rekonstruktivne in estetske kirurgije.

Na nitko Silhouette Soft® so v pravilnih razmikih nanizani votli stožci. Sama nitka deluje kot ogrodje pod površino kože, ki dvigne povešena mehka tkiva. Stožci držijo nitko na mestu in hkrati spodbujajo tvorbo kolagena, ki nadomesti izgubljeni volumen obraza. Nitka se v 18-24 mesecih popolnoma razgradi, vendar pa to ne pomeni, da bo učinek izginil. Zaradi novega kolagena je pomlajen videz viden tudi po tem, ko se nitka razgradi.

Bi želeli posvet z našimi strokovnjaki?

Naročite se na posvet