MiraDry

MIRADRY – KONEC PREKOMERNEGA POTENJA ZA VEDNO
Revolucionarna metoda za zmanjšanje prekomernega potenja, potrjena s strani ameriške FDA

Za vedno se poslovite od potenja pod pazduhami s tehnologijo miraDry!

miraDry je edinstven nekirurški postopek za trajno zmanjšanje potenja pod pazduhami. Je edini postopek oziroma tehnologija, potrjena s strani ameriške FDA (ameriška agencija za hrano in zdravila), s katero varno, hitro in učinkovito odstranimo neprijetno prekomerno potenje in posledično neprijeten vonj, pa tudi dlačice (metoda deluje globoko v podkožju, kjer se poleg znojnic nahajajo tudi dlačni mešički).

Po statistikah se približno 5 % Evropejcev sooča s pretiranim potenjem ali hiperhidrozo. Gre za pogosto motnjo, ki nastane zaradi prekomerne aktivnosti simpatičnih živcev. Posledično pride do prekomernega potenja, ki je moteče in neprijetno, vpliva pa tudi na razpoloženje in duševno zdravje osebe s hiperhidrozo, saj mora le-ta neprestano skrivati potne madeže, se izogibati določenim barvam oblačil, večkrat dnevno umivati, itd.

Uporaba:

Postopek miraDry je primeren za moške in ženske nad starostjo 18 let, ki:
– Se prekomerno znojijo ali imajo hiperhidrozo (prekomerno potenje, ki ni povezano s telesnim naporom ali psihičnim stresom).
– Se občasno potijo pod pazduhami in jih to ovira pri vsakdanjem življenju, vpliva na opravljanje dela in slabše socialne stike, zaradi neprijetnega vonja, potnih madežev, itd.

Kako poteka poseg?

Sam poseg traja približno eno uro, opazni rezultati pa so vidni takoj po koncu postopka. Zdravnik v prvi fazi identificira obravnavana področja pod pazduho in z lokalnim anestetikom omrtvi predel, s čimer se bistveno zmanjša nelagodje med posegom. Nato s precizno tehnologijo miraWave™ s pregrevanjem globjih plasti podkožja ustvari nadzorovano toploto na delu pod pazduho, kjer se nahajajo žleze znojnice in le-te varno odstrani. Poseg je varen in ne povzroča nelagodja, saj napredno zasnovan sistem miraDry® med postopkom nenehno hladi kožo. Obenem gre za neinvazivno metodo, ki ne poškoduje kože, temveč le del podkožja, kjer se nahajajo znojnice in dlačni folikli.

Pred odločitvijo za poseg priporočamo pregled pri strokovnjaku, s katerim se posvetujete o optimalni rešitvi za vaše težave in primernosti posega. Posvet v zvezi z miraDry® tehnologijo je brezplačen.
Naročite se na posvet >>

MiraDry® istočasno odpravi tudi prekomerno poraščenost pazduh

Ker tehnologija miraDry® deluje globoko v podkožju, kjer se poleg znojnic nahajajo tudi dlačni mešički, postopek hkrati odstrani tudi dlačice. En postopek odstrani 70 % vseh dlak – temnih, svetlih, sivih. Marsikje po svetu se postopek uporablja tudi za odpravljanje prekomerne poraščenosti pazduh.

Kolikokrat je potrebno ponoviti poseg?

Osebe z običajnim znojenjem pod pazduhami običajno potrebujejo le eno terapijo. Osebam s prekomernim potenjem in hiperhidrozo pa priporočamo dve terapiji. Učinek je v obeh primerih trajen.

Koliko časa so vidni učinki?

Učinek je trajen. Rezultat se pojavi takoj po posegu, končni učinek pa je viden v nekaj tednih.Takoj po postopku se znojenje pazduh zmanjša, saj so znojne žleze odstranjene, le-te pa se kasneje ne obnovijo, zato je učinek trajen.

Okrevanje

Večje okrevanje po posegu ni potrebno, svetujemo pa vsaj dan ali dva počitka. Po posegu hladite področje pod pazduhami s hladilnim gelom, s čimer se zmanjša možnost nastanka oteklin. Ker je koža po posegu občutljiva na dotik, vam zdravnik svetuje določena mazila in režim umivanja ter nasvete za najboljše okrevanje. Za čim boljše rezultate morate upoštevati navodila, ki jih dobite ob koncu postopka. Vsaj nekaj dni se priporoča izogibanje intenzivnim športnim aktivnostim.

Stranski učinki

Po postopku lahko pride do začasne otekline, bolečine, mravljinčenja ali odrevenelosti na obravnavanem predelu. Običajno vsi stranski učinki v nekaj dneh ali tednih izzvenijo.

V primeru težav vam priskočimo na pomoč, zato nam sporočite, če bi zaznali kakšne neželene učinke.


Bi želeli posvet z našimi strokovnjaki?

Naročite se na brezplačen posvet