Intravenozna terapija

Intravenozna terapija ali vitaminska infuzija

Hiter življenjski tempo, stres, utrujenost, izčrpanost ali celo izgorelost so težave sodobnega načina življenja in vedno bolj pogoste v današnjem svetu. Z njimi se srečujejo managerji, športniki, bolniki s kroničnimi obolenji in vsi, ki živijo hitro ter jim čas ne dopušča sprostitve in regeneracije. Ko naše telo tako izčrpavamo, s tem porablja zalogo vitaminov, mineralov in aminokislin, ki so potrebni, da je naš organizem v optimalnem delovanju. Tako ostajamo brez energije, pogosteje obolevamo in se tudi hitreje staramo.

Intravenozna terapija, kateri pravimo tudi IV terapija nutrientov ali celo vitaminski koktajl – je hiter, učinkovit, varen in znanstveno dokazan način vnosa bistvenih vitaminov in mineralov v naše telo. Ko telo prejme pomembne sestavine intravenozno, le ti zaobidejo prebavni trak, tako se hitreje absorbirajo v telo in njihov izkoristek je mnogo večji, kot če bi enake dodatke jemali peroralno.

Intravenozni vitaminski koktajl je vaš skriti adut do osebnega dobrega počutja. Pomagal vam bo, da se v kratkem času vrnete v vaše najboljše fizično in psihično počutje. Podpre vaš imunski sistem in vas zaščiti pred sezonskimi prehladi, hkrati pa poskrbi za lepšo in zdravo kožo. Pomaga pri preprečevanju izgorelosti, ublažitvi migren, uravnavanju nekaterih hormonov in lajšanju mišičnih krčev. To je le nekaj izmed pozitivnih učinkov intravenozne terapije, t.i. vitaminski koktejl bo razstrupil vaše telo, vi pa se boste počutili močnejši, bolj zbrani in polni energije.

Zakaj izbrati intravenozno terapijo?

  • hiter tempo življenja, 
  • pomanjkanje energije, 
  • utrujenost in izčrpanost, 
  • izgorelost,
  • okrevanje po bolezni, 
  • preventiva pred boleznijo, 
  • podpora imunskemu sistemu, 
  • pomanjkanje vitaminov, 
  • za rehidracijo organizma, 
  • pri pomanjkanju koncentracije in osredotočenosti

Intravenozna terapija je namenjena vsem, ki se soočajo z omenjenimi težavami in vsem, ki se zavedajo, da je preventivna skrb za svoje zdravje ključ do dobrega počutja, mladosti in vitalnosti.

Kako poteka intravenozna terapija?

V prijetnem okolju naše klinike boste opravili uvodni razgovor z odličnim specialistom interne medicine, dr. Matjažem Grbcem, kateri vam bo na podlagi prejetih informacij in krvne slike določil ustrezno intravenozo terapijo.

V veno se vstavi majhen katerer po kateri prične zelo počasi teči infuzija. Terapija tako traja od 60 do 120 minut. Prijazno in strokovno medicinsko osebje pa bo z vami prisotno ves čas terapije, tako da ste lahko popolnoma brez skrbi in se prepustite pozitivnim učinkom, ki jih bo prinesla terapija.

Priporoča se 3 – 5 intravenoznih terapij v razmaku 7 do 10 dni. Pred terapijo je potrebno opraviti krvne preiskave – navodila prejmete ob rezervaciji termina.

*Intravenozna terapija ne nadomešča zdravega načina življenja, telesne aktivnosti in zdrave, uravnotežene prehrane.

Bi želeli posvet z našimi strokovnjaki?

Naročite se na posvet