Pomlajevanje obraza s trombocitno plazmo (PRP)

Pomlajevanje obraza s trombocitno plazmo omogoči, da vaše lastne celice poskrbijo za obnovo kolagenskih vlaken in elastina. Z majhno količino vaše krvi na naraven in varen način pospešimo zdravljenje, spodbudimo regeneracijo in okrevanje obraznega tkiva ter dosežemo dolgotrajen rezultat. 

Uporaba trombocitne plazme

V Estetiki Med-Art uporabljamo vrhunski postopek MyCells, o katerem si lahko več preberete na uradni spletni strani www.my-cells.net.

Ključne celice in proteine, ki jih koža potrebuje za pomlajevanje obraza, zdravnik pridobi iz vaše krvi. Del krvi, po kateri je metoda poimenovana, se imenuje PRP (Platelet Rich Plasma) ali plazma, bogata s trombociti.

V PRP niso le trombociti, ampak tudi pomembni rastni faktorji in vaše lastne matične celice, ki stimulirajo obnovo kože. Po postopku se v vašem telesu odvijajo popolnoma naravni in učinkoviti procesi za rekonstrukcijo kože na obrazu, vključno s kožo okrog oči. Ker pri postopku MyCells uporabite svojo lastno kri, v svoje telo ne vnašate tujih ali sintetičnih kemikalij in ne more priti do zavrnitve ali reakcij. 

Celična terapija MyCells se  že vrsto let uporablja v plastični kirurgiji, ortopediji, zobozdravstvu, implantantih mehkega tkiva in pri ostalih implantantih.

S to metodo za pomlajevanje obraza na naraven način obnovimo kožo, učvrstimo povešeno kožo in zmanjšamo gubice tudi na predelu pod očmi ter na področju celotnega obraza. Glavni učinki:

  • koža se obnovi, postane bolj gladka, elastična,
  • koža ni več ohlapna in se hitreje celi,
  • učinkuje na strije,
  • varna regeneracija tkiva okoli oči,
  • gube se zaradi volumetričnega učinka biostimulacije zgladijo,
  • brazgotine postanejo bistveno manj vidne.

 

Pomlajevanje obraza je primerno za moške in ženske vseh starosti.

Kako poteka poseg?

Preden se odločite za poseg, priporočamo pregled in posvet s strokovnjakom v naši ambulanti, ki vam bo na podlagi vaših želja svetoval najprimernejšo metodo. Seznanil vas bo s pričakovanimi rezultati, podrobnostmi posega in pravilnim ravnanjem pred in po njem. Kontakt >>

Postopek pomlajevanja obraza se odvija v ambulanti pod strokovnim nadzorom. Približno 10 do 20 minut pred tretmajem zdravnik vzame od 10 do 20 mililitrov krvi, podobno kot pri običajnem testu krvi. Nato se s posebnim postopkom, ki traja približno 10 do 20 minut, pripravi PRP. MyCells se vbrizga pod kožo na področja z ohlapno kožo in/ali v gube.

Koliko časa so vidni učinki?

Prvi rezultati so vidni že po prvem tretmaju, vendar na podlagi večletnih izkušenj in več tisoč uspešnih tretmajev priporočamo 3 postopke v razmiku 6 tednov. Postopek za pomlajevanje obraza se lahko na vašo željo ponovi po 18-ih mesecih.

Stranski učinki

Pri postopku niso še bili zabeleženi kakšni dolgoročni stranski učinki oz. večje reakcije. Po tretmaju lahko pride do rahle rdečice in zabuhlosti, ki praviloma izginejo že v nekaj urah, popolnoma pa v nekaj dneh. Večina pacientov se vrne k svojim vsakodnevnim aktivnostim že takoj po posegu.

V primeru kakršnih koli težav vam priskočimo na pomoč in tudi po posegu ostajamo na voljo za posvet.

Kdaj odsvetujemo tretma?

Postopek za pomlajevanje obraza je popolnoma varen, vendar mora biti vaše zdravstveno stanje stabilno. Pomlajevanje obraza se odsvetuje v primeru sindroma disfunkcije trombocitov, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, hiperfibrinogenemie, avtoimunskih bolezni, sepse, akutne in kronične okužbe, nosečnosti, kroničnih bolezni jeter ter antikoagulacijske terapije.
O vašem zdravstvenem stanju se pogovorite z našimi usposobljenimi strokovnjaki, ki bodo poskrbeli, da ne bi prišlo do morebitnih zapletov in vam svetovali primerno metodo za vašo kožo.

Bi želeli posvet z našimi strokovnjaki?

Naročite se na posvet