Lepotni posegi v Estetiki Medart

Lepotni posegi v Estetiki Medart so naša glavna dejavnost. Izvaja jih ekipa visoko usposobljenih strokovnjakov. Naše storitve obsegajo vse od izvajanja lepotnih ambulantnih posegov do svetovanja o bolj zahtevnih posegih.

Ambulantni lepotni posegi, ki jih izvajamo, spada na primer odstranjevanje gub. Gube v estetski kirurgiji lahko gladimo s tem, da v kožo vbrizgamo dermalno polnilo – s temi lahko tudi povečamo ustnice, izravnamo grbo na nosu, preoblikujemo lica in odpravimo znake staranja.

Gube je mogoče zgladiti tudi z učinkovino, imenovano botoks. Lepotni poseg vbrizgavanja botoksa traja nekaj minut in je izredno varen – v uporabi je že vrsto let, a še nismo zabeležili trajnih stranskih učinkov. Poleg glajenja gub se botoks uporablja tudi za preprečevanje prekomernega potenja. V tem postopku ga vbrizgamo v plast kože, kjer se nahajajo žleze lojnice.

Tudi pri mezoterapiji se pod kožo vbrizgajo zdravilne učinkovine, ki nahranijo kožo in spodbudijo regeneracijo.

Lepotni posegi

Brazgotinasta, utrujena ali od sonca poškodovana koža?

Brazgotinasto, utrujeno ali od sonca poškodovano kožo na obrazu lahko polepšamo s pomočjo lepotnega posega, imenovanega diamantni piling. V tem primeru diamantna glava drsi po koži in odstranjuje odmrle celice, s tem pa strokovnjak kožo tudi pripravi na to, da bo vanjo vbrizgal snovi, ki ji bodo zagotovile zadostno količino vlage in hranilnih snovi.

Površinske nepravilnosti kože je mogoče odstraniti tudi s kemičnim pilingom, kjer z blago kislino povzročimo nadzorovano poškodbo. Kljub temu je postopek popolnoma varen in koža je že kratek čas po uporabi videti sveža in sijoča.

Litfing obraza

Obraz je mogoče zgladiti tudi z liftingom. V Estetiki Medart smo specializirani za opravljanje nebolečega liftinga z nitkami. Kirurg pod lokalno anestezijo pod kožo napelje tanke nitke, ki jih nato povleče v primerno smer in s tem napne kožo. Nitke so izdelane iz materiala, ki spodbuja proizvodnjo kolagena, tako da še dodatno pomagajo koži do lepšega videza.

Lifting je mogoče opraviti tudi brez kirurških posegov. Primer je postopek Pelleve, pri katerem zdravnik segreva podkožno tkivo, kar spodbuja tvorjenje kolagena. Ko se koža ohlaja, se tkiva nekoliko skrčijo, zato je obraz videti bolj napet.

Še en nekirurški lepotni poseg za lifting kože je postopek Ultherapy. Estetika Medart je ena od le dveh v Sloveniji, kjer ta postopek izvajamo. Terapija poteka s pomočjo koncentriranega ultrazvoka, učinki pa so vidni že po eni terapiji.

Kožo je mogoče napeti tudi z uporabo telesu lastnih celic. Tak postopek je izredno varen, saj telo vnešenih snovi ne prepozna kot tujek in jih zato ne zavrne. Postopek se imenuje PRP, zanj pa kirurg uporabi trombocitno plazmo pacienta.

Povešene veke lahko rešimo z blefaroplastiko. Naj gre za zgornjo ali spodnjo veko, lepotni posegi blefaroplastike, vrečice pod očmi, zabuhle veke ali bel pas pod očesnim zrklom, z blefaroplastiko je mogoče odpraviti vse omenjene težave.

Odstranjevanje maščobnih oblog

V Estetiki Medart smo specializirani tudi za odstranjevanje maščobnih oblog. Za to med drugim uporabljamo napreden postopek CoolSculpting, s katerim maščobne celice takorekoč zamrznemo, pri tem pa na koži občutite zgolj prijeten hlad.

Če bi želeli maščobne obloge odstraniti na točno določenem delu telesa (recimo v nadlaktih, na dojkah ali v podbradku), je injekcijska lipoliza prava odločitev za vas. Pri tej kirurg pod kožo vbrizga učinkovino, ki topi maščobe. Ker pri tem pride tudi do segrevanja podkožnega tkiva, se spodbuja tvorba kolagena in tudi zato sčasoma koža postane bolj napeta.

Celulit je prisoten pri skoraj vseh ženskah in le redkih srečnic ta nadloga ne prizadane. Ostalim so v Estetiki Medart na voljo lepotni posegi radiofrekvenčne energije, infrardeče svetlobe, vakuuma in masaže, s kombinacijo katerih lahko dosežemo gladko kožo brez celulita.

Nekatere kožne nepravilnosti, ki jih v glavnem vidimo kot estetski problem, lahko pomenijo tudi hude zdravstvene težave. Primer so znamenja na koži. V Estetiki Medart ponujamo odstranjevanje »nevarnih« znamenj in jih nadalje obravnavamo, torej ugotavljamo, ali so znamenja rakasta ali ne.

Kronična bolezen ven

Še ena bolezen, ki je tako neestetska kot zdravju škodljiva, je kronična bolezen ven. To v Estetiki Medart zdravimo z laserjem, ki s svojo toploto razgradi drobne žilice, limfni sistem pa jih v nekaj tednih izloči.

Med nadležne, a nenevarne kožne spremembe pa spadajo ksantelazme, ki so rumenkasti maščobni žepki okrog oči. Včasih jih je bilo mogoče odstraniti le z zarezovanjem v kožo, danes pa v Estetiki Medart ta postopek opravljamo z neinvazivnim laserjem.

Če ste pri sebi opazili starostne spremembe na koži, imate brazgotine, pigmentna znamenja ali kožne izrastke, vam lahko v Estetiki Medart pomagamo z različnimi lepotnimi posegi – od pilingov do ambulantnih kirurških postopkov, ki jih izvajamo pod lokalno anestezijo.

Odstranjevanje dlačic

V Estetiki Medart se vam seveda lahko pomagamo znebiti tudi neželenih dlačic. Uporabljamo laser, ki postopoma uniči koren dlake in s tem sčasoma onemogočimo rast dlak na območju tretmaja.

Lepotni posegi so namenjeni izboljšavi videza tistega, ki se za poseg odloči. Vendar sprememba videza ni sama po sebi namen, temveč ima želja po spremembi videza tudi psihološko in zdravstveno podlago. Učinkovitost lepotnih posegov se torej kaže v povečanju samozavesti in večji kvaliteti življenja nasploh, nekateri lepotni posegi pa odpravljajo tudi zdravstvene težave – zmanjšanje prsi lahko, na primer, odpravi bolečine v hrbtenici.

Če želite mnenje strokovnjaka, preden se dokončno odločite za ta ali oni lepotni poseg, se lahko pri nas naročite na posvet. Naši strokovnjaki vam bodo posvetili nemoteno pozornost in skupaj bomo pregledali, kateri lepotni posegi so vam na voljo ter izbrali pravega za vas.