Fotopomlajevanje

FOTOPOMLAJEVANJE – Ali lahko zmanjšamo vidne znake staranja?

S staranjem se naša koža prične spreminjati in pridobi neenakomerno pigmentiranost, sončne pege, fine gubice in gube.

Neablativni laser Frax 1550 upočasni znake staranja in jih lahko celo eliminira. Kar pa je najboljše, pri postopku, da ni potrebnega časa okrevanja – lahko opravite tretma in nadaljujete svoje poslovno ali družabno življenje skoraj takoj.

Kako deluje tretma?

Frax 1550nm laser naredi v koži natančno kontrolirane zelo majhne navpične stolpiče poškodovane, koagulirane kože, ki jo obdaja zdravo tkivo. Ko se sprožijo regeneracijski procesi, ki obnovijo kontrolirano poškodovani predel, se obnovi kolagen v celotnem tretiranem področju, s čimer zmanjšamo drobne gubice in osvežimo kožo. Hkrati se obnovi tudi vrhnja plast kože kar izboljša in pigmentiranost kože. Raziskave so pokazale, da kombinacija SWT ozkospektralne svetlobe in Frax1550 laserja dodatno izboljša rezultate z manj tretmaji. In ker površina kože ostane neprizadeta se lahko vrnete k dnevnim aktivnostim praktično takoj.

Katere problematike lahko tretiramo?

Frax 1550nm ni indiciran za odpravljanje globokih aktivnih gub. Izboljšal bo drobne gubice, pigmentne madeže in velikost por. Z njim lahko tretiramo tudi druge dele telesa kot je dekolte, vrat, roke.

Koliko časa traja poseg?

Poseg z Frax običajno zahteva uporabo anestetične kreme, ki jo apliciramo na tretiran predel 30-40min pred tretmajem. Poseg nato traja 15-45min, odvisno od velikosti tretiranega področja.

Ali moram biti na kaj posebej pozoren?

Pomembno je, da ne obiskujemo solarijev in ne uporabljamo porjavitvenih krem pred in po posegu. Lahko tretiramo posončeno kožo, vendar moramo zmanjšati izpostavljenost soncu pred tretmajem sicer bo tretma manj učinkovit in bolj neprijeten. Po posegu se svetuje uporabo negovalne kreme. Pogovorite se z dermatologom, če imate pogoste izbruhe aken ali herpesa. Po posegu se je potrebno izogibati soncu še 30dni. Uporabljajte zaščito najmanj SPF30, če se soncu ne morete izogniti.

Ali je poseg boleč?

Poseg je lahko rahlo nelagoden, zato priporočamo uporabo anestetične kreme. Ko slednja preneha učinkovati boste imeli nekaj ur občutek kot da imate blago opeklino od sonca.

Bi želeli posvet z našimi strokovnjaki?

Naročite se na posvet