Strokovnjaki razkrivamo: Ali je res, da lasersko odstranjevanje dlačic NE boli?

Ravno v tem letnem času v našem medicinskem centru pogosto dobivamo povpraševanja za lasersko odstranjevanje dlačic, ki jih skoraj vedno zvesto spremlja tudi vprašanje: “Je res, da ne boli? Malo me je strah, ker sem na internetu prebrala različne informacije…

Na internetu je res mogoče najti različne in nasprotujoče si odgovore na to vprašanje, zato vam bomo spodaj podali razlago naših strokovnjakov, ki se z laserskimi tretmaji ukvarjajo že več kot desetletje.

Bolečina pri laserskem odstranjevanju dlačic je pravzaprav odvisna od večih dejavnikov:

  • Naprave, ki se uporablja,
  • osebja, ki z napravo upravlja,
  • področja na telesu, ki ga obdelujemo,
  • morebitnih dodatnih protibolečinskih ukrepov in
  • individualnega praga bolečine.

Za tiste neučakane, je nekakšen splošen odgovor sledeč… Lasersko trajno odstranjevanje dlačic boste občutili, na nekaterih področjih bo morda celo rahlo boleče, a nikoli toliko, kot recimo puljenje dlak z depilacijo.

Pri Estetiki Medart pa naredimo vse v svoji moči, da bi to za vas bila prijetna in sproščujoča izkušnja, ki vam bo prinesla odlične in trajne rezultate.

Medicinski laserji z napredno tehnologijo hlajenja

IPL naprave in nizkokakovostni laserji lahko poškodujejo kožo in ob tem povzročijo tudi bolečino.

V našem estetskem centru pa so vam na voljo laserji vrhunske kakovosti, ki prinesejo odlične rezultate pri odstranjevanju dlačic, povrh tega pa to dosežejo z minimalno neprijetnostjo.

Uporabljamo dva najmodernejša medicinska laserja, in sicer: Alma Soprano Ice Platinum in Alma Soprano Titanium.

Delujeta tako, da postopno segrejeta dlačni mešiček na temperaturo, ki učinkovito poškoduje dlako in tako preprečita ponovno rast, hkrati pa ne poškodujeta okoliškega tkiva.

Visoka stopnja ponavljanja kratkih impulzov se dostavi globoko v kožo, pri čemer se doseže visoka povprečna moč in terapevtsko učinkovito kopičenje toplote z minimalno bolečino.

Tehnika In-motion™ s ponavljajočim premikanjem aplikatorja po predelu zdravljenja zagotavlja popolno pokritost, medtem ko napredna tehnologija ICE™ ohlaja kožo med tretmajem, s čimer zmanjša tveganje za opekline, istočasno pa ohranja toploto tam, kjer odstranjujemo lasne mešičke.

Hkrati pa vam ne bomo obljubljali čudežev, saj se enak laser lahko občuti drugače glede na del telesa, ki ga predelujemo…

Neprijetnost je odvisna tudi od predela telesa, na katerem izvajamo terapijo...

Generalno velja, da je odstranjevanje dlačic na nogah najmanj neprijetno oziroma se skoraj ne občuti, med tem ko pri obdelavi bikini predela in pazduh uporabnice sporočajo nekaj nelagodja.

To se zgodi iz več razlogov.

Prvi je ta, da ima bikini predel večjo koncentracijo živčnih končičev, kar pomeni, da je bolj dovzeten za bolečino in nelagodje na splošno.

Poleg tega je koža na bikini predelu običajno tanjša in bolj občutljiva, kot na drugih delih telesa, kar lahko prispeva k nelagodju.

In tukaj je še dejstvo, da so dlake na tem predelu so običajno debelejše in bolj grobe, kot na drugih delih telesa.

To pomeni, da laser porabi več energije oziroma toplote, da cilja na lasni mešiček, kar lahko vodi do intenzivnejšega občutka med postopkom.

Istočasno pa, ko opravite nekaj tretmajev in bo dlaka tanjša ter oslabljena, tudi neprijetnost postane manjša, saj bo potrebno manj toplote, da se popolnoma znebimo dlačice.

A ko potegnemo črto, skoraj vsaka stranka po svojem prvem tretmaju prizna, da je strah bil popolnoma odveč.

Ne dovolite, da vas strah pred bolečino ustavi pred to čudovito rešitvijo

Lasersko odstranjevanje dlak je torej učinkovit in praviloma neboleč način odstranjevanja neželenih dlak.

Medtem, ko se lahko med postopkom pojavi nekaj nelagodja, večina strank pravi, da ga zlahka tolerira in kakršnakoli neprijetnost pojenja skozi tretmaje, ko dlačice oslabijo.

Sploh takrat, ko lasersko odstranjevanje primerjamo z drugimi metodami, kot je recimo epilacija ali depilacija z voskom, dvoma tukaj ni – neprijetnost je neprimerljivo manjša ter prinaša veliko bolj dolgotrajne rezultate.

Hkrati pa razumemo, da vas lahko še vedno skrbi, in pri tem ni nič narobe.

Ravno zaradi tega se nam zdi pomembno, da se pred posegom pogovorite s strokovnjakom, se posvetujete o morebitnih pomislekih in si zagotovite, da ste dober kandidat za tretma.

V Estetiki Medart so takšni posveti za vas popolnoma brezplačni in neobvezujoči – z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, dvome in skrbi ter vam pripravili individualno ponudbo.

Vse kar morate narediti je, da s klikom na spodnji gumb, izpolnite preprost obrazec za rezervacijo, mi pa vas bomo poklicali v najkrajšem možnem času in se dogovorili za termin.