Tri mesece po CoolScultpingu…

Tri mesece po CoolScultpingu…

Gospa je izjavila: “Jaz bom jedla, kaj me briga.” Tri mesece po CoolScultpingu pa je videti takole.

Pred estetskimi posegi se vsi želimo prepričati o njihovi učinkovitosti. Proizvajalci nam običajno ponujajo galerije slik pred posegi in po njih. Pacienti pa nas pogosto sprašujete po naših lastnih rezultatih, saj so ti najbolj verodostojni in prepričljvi.

Coolsculpting je v svetovnem merilu tehnologija številka ena za neinvazivno odstranjevanje maščobnih oblog. Rezultat ni viden takoj, temveč se razvije postopoma, v treh mesecih. Minili so dobri trije meseci, kar smo v Estetiki Med-Art kot prvi in edini center v Sloveniji pridobili CoolSculpting in začeli opravljati terapije, tako da imamo zdaj svoje prve lastne rezultate. In ali veste kaj? Naši rezultati so najmanj tako dobri ali še boljši od tistih na slikah proizvajalca. Ena od članic naše ekipe je celo izjavila: “Pojma nisem imela, da smo tako dobri!”

Na sliki je primer naše pacientke, ki smo ji tretirali maščobne obloge na hrbtu. Gospa je zrela ženska okrog petdesetih in o svojih maščobnih oblogah je izjavila tisto, kar si želi marsikdo med nami: “Pa saj ne morem biti ves čas lačna! Jaz bom jedla, me prav briga.”

Gospe smo v področju hrbta opravili terapijo šestih področij standardne velikosti. Terapijo je opravila v enem obisku, vse skupaj je trajalo dobre štiri ure. Pacientka v času med prvo in drugo sliko ni shujšala in ni imela nobene diete. In rezultat? Ocenite sami! Mi smo navdušeni, še bolj pa gospa, ki v kratkem načrtuje še CoolSculpting za področje trebuha.

 

Kakšen je princip delovanja terapije CoolSculpting?

V medicini je že stoletja znan pojav, da se na mestu daljše izpostavitve mrazu zmanjša količina podkožnega maščevja. Opažali so ga denimo na stegnih jezdecev in na licih otrok, ki so dolgo zadrževali sladoledno lučko v ustih na istem mestu.
CoolSculpting na kontroliran način zamrzne maščobne celice, tako da je učinek predvidljiv in ne pride do poškodbe nobenega drugega tkiva razen maščobe.

Kako naj vem, ali je CoolSculpting primeren zame?

CoolSculpting je primeren za zmanjševanje maščobnih oblog, ni pa to metoda, ki bi jo uporabljali za hujšanje. Pri ljudeh z izrazito povečano telesno težo, ki imajo indeks telesne mase večji od 30 kg/m2, ga odsvetujemo. Indeks telesne mase izračunate tako, da svojo telesno težo v kilogramih delite s kvadratom svoje telesne višine v metrih. Če imate 69 kg in ste visoki 1,72 metra, izračunate vaš indeks telesne mase takole: 69 kg : (1,72 m)2 = 23,32 kg/m2

Ali pa takole: 69 kg : 1,72 m : 1,72 m = 23,32 kg/m2

Postopek CoolSculpting odsvetujemo v nosečnosti in pri redkih boleznih, povezanih z mrazom, ki se kažejo kot izpuščaj ali prekrvavitvene motnje na koži ob izpostavitvi mrazu. Pred terapijo pri nas opravite posvet z zdravnico, tako da ste povsem v varnih rokah.

Kaj pa, če se spet zredim?

Pozitivni učinki postopka CoolSculpting in zadovoljstvo s svojim videzom so običajno spodbuda za še boljšo skrb za svoje telo. Če se zgodi, da ponovno pridobite več teže, se bo le-ta bolj enakomerno razporedila po vsem telesu in ne le na področju izvajanja postopka.